Петък, 18 Април 2014 00:00

Село Буйново - област Смолян Избрана

Написана от
Сред огромния лабиринт от ридове и дълбоко вкопани речни долини на Родопите, е разположено село Буйново. То е само на 3 километра от границата с Гърция. Спада към община Борино, област Смолян. Пътят за селото минава през Буйновското ждрело. Там реката образува множество красиви водопади. Наблизо е Ягодинската пещера. Те са сред Стоте национални туристически обекта на България.
В околностите на село Буйново се обособени много заслони с чешми удобни за прекарване свободното време и почивка на чист въздух след изморителния планински път до селото. Пътят е тесен, но асфалтиран и заради туристическия район - добре поддържан.
Празникът на село Буйново е 24 май. Продължава два дни, през които се провеждат футболни срещи, с богата музикална и танцова програма. Активно в празника се включват самодейците от читалище „Нов живот”.
 
още снимки вижте в галерията
 
Прочетена 1961 пъти

You have no rights to post comments

 
Всички маршрути и забележителности описани в този сайт са посетени от екип на Родопа планина. Информацията в този сайт може да служи единствено и само като ориентир и не може да бъде използвана за сериозни планирания и научни трудове. Много от маршрутите и забележителностите описани в този сайт са трудно достъпни и Ви препоръчваме да се информирате за актуалното състояние на маршрута или забележителността от най-близкия туристически информационен център преди да предприемете пътуване. Източник на информация за статиите в този сайт са официалните информационни табла на съответната забележителност, разкази на местни хора, както и лични наблюдения на екипа на Родопа планина. 
 

 
Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!